17 листопада 2020 р.

АНДРІЙ КОКОТЮХА - ЮВІЛЯР!

 Андрій Кокотюха — український письменник, сценарист та журналіст  сьогодні, 17 листопада, святкує свій ювілей! Перший художній твір написав у 7 років. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем. Пише російською та українською мовами. Його детективні романи «Темна вода», «Легенда про Безголового», трилер «Повзе змія» були екранізовані. Написав сценарії для кількох документальних фільмів з циклу «Кримінальні історії» на каналі ISTV. Твори Андрія Кокотюхи неодноразово були відзначені нагородами. У 2012 році став «Золотим письменником України». Має одну звичку, яку  радить наслідувати кожному: читає щодня по сто сторінок. Від 1988 року, коли письменникові було неповних вісімнадцять, і дотепер він записує, скільки за рік прочитав книжок . Виходить по 70–90 видань різних жанрів.  Письменник пропонує і читачам щоденно прочитувати по 100 сторінок!

Радимо і вам насолодитися читанням цікавезних творів Андрія Кокотюхи,  котрі є в бібліотеці!

«Таємниця козацького скарбу». Перша книга про шукачів скарбів. Це справжній детектив, в якому беруть участь хлопчаки-школярі — тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою. А мова тут про... про справжній козацький скарб — бочку золотих монет і золоту козацьку булаву.

«Таємниця зміїної голови». Шукачі скарбів повертаються! Тепер герої, котрі одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер. Колись у цих краях гуляв народний месник Устим Кармелюк. Вороги називали його розбійником. І десь там сподвижники Кармелюка заховали великий діамант небаченої краси. За скарбом, звісно, полюють лихі люди.

«Таємниця підводного човна». Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні — на землі і під землею. Тепер на часі — підводні пригоди. У Криму, на темному дні загадкової бухти, лежить «Сом» — один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави. На борту «Сома» — справжній скарб, що може розкрити чимало таємниць і змінити уяву про один із героїчних епізодів нашої історії. Але що за чудовисько стереже вхід до цієї бухти? І хто ще полює за цим підводним скарбом, аби заволодіти ним і знищити таємницю?

«Подвійний капкан» (збірка повістей). Дениса Черненка звинувачують у крадіжці й вимагають грошей за мовчання. Допомогти може дзвінок другові - розумнику Максимові Білану. Але він не може відповісти, бо сам потрапив у халепу: заблукав у катакомбах, та ще й у Одесі. Отакий подвійний капкан. Як наші давні знайомі з нього вибралися, дізнаєтесь у цій книжці.

Мисливці за привидами» (збірка повістей). «Світла в кабіні ліфта не було. Просто на хлопців звідти дивилася пара палаючих очей» ось так двоє школярів зустріли привида у звичайному, досі безпечному ліфті багатоповерхового будинку. Іце не єдина таємниця, яку беруться розгадувати розумник Максим Білан і силач Денис Черненко.

«Колекція гадів» (збірка повістей). Схоже на ящірку, тільки в кілька разів більше, плямиста шкіра, гострі зуби, хижий погляд... Такі екзотичні тварини з’явилися раптом у звичайній річці на Полтавщині. Але щойно Максим Білан дізнався про велике викрадення екзотичних рептилій з тетраріуму, зрозумів: не фантастика це, а детектив.

 Ми знайшли для вас посилання для безкоштовного онлайн-читання захоплюючих детективних романів Андрія Кокотюхи.

Посилання для онлайн читання:

1. «ТАЄМНИЦЯ ЗМІЇНОЇ ГОЛОВИ»

https://www.rulit.me/books/taemnicya-zmiinoi-golovi-read-380510-1.html

2.«ТАЄМНИЦЯ ПІДВОДНОГО ЧОВНА»

https://www.rulit.me/books/taemnicya-pidvodnogo-chovna-read-389770-1.html

3. «ПОДВІЙНИЙ КАПКАН» https://knigogo.com.ua/knigi/podvijnyj-kapkan-zbirnyk/

4. «МИСЛИВЦІ ЗА ПРИВИДАМИ»  https://knigogo.com.ua/chitati-online/myslyvtsi-za-pryvydamy-zbirnyk/

Приємного вам онлайн-читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар