28 лютого 2021 р.

Леся Українка – дітям

 

25 лютого, в рамках святкування 150-річчя від дня народження Лесі Українки, в бібліотеці-філії №1 для дітей відбувся день інформації «Благословенне слово, що гартує!».

Протягом дня бібліотекарі намагалися розкрити постать  Лариси Петрівни Косач,  яка і сьогодні надихає багатьох із нас бути життєствердними, духовно сильними, не опускати рук, боротися з фізичними недугами, не боятися бути собою, щиро любити, вміти дружити й пробачати, плекати в собі людські цінності. В читальній залі  експонована книжкова виставка «Душею щира Українка»,  де читачі мають змогу ознайомитися з творчістю геніальної Лесі. 


Для наймолодших користувачів на абонементі бібліотекарі підготували рекомендаційний список літератури «Казкарка  Леся Українка». Впродовж дня  в читальній залі ляльковий театр «Казкарик» пропонував відвідувачам казкочитання  «Біда навчить», «Казка про Оха-чудодія». 

 Для найменшеньких  у бібліотеці пройшов відеоперегляд, під час якого дітлахи ознайомилися з особистим життям і творчістю Лесі Українки. Користувачі 5-9 класів, поціновувачі творчості письменниці, зробили ілюстрації до творів, які їм найбільше подобаються. 

Для четвертокласників БСШ №1 (класовод Тетяна Байбарза) бібліотекарі провели огляд літератури «Леся Українка – дітям»

Діти проявили своє вміння і фантазію в створенні «Плакату  співпраці», на якому зобразили портрет Лесі Українки. «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…». Цей вислів Лесі Українки підхопили читачі бібліотеки-філії №1 на поетичній годині, і як душевно звучали з їх вуст поезії.




Немає коментарів:

Дописати коментар