14 грудня 2021 р.

Хоробрі хлопці, відважне військо!

           6 грудня – День Збройних сил України. Це свято всіх тих, хто служить або раніше служив в українській армії, хто носить погони, захищає свободу і суверенність України, оберігає кордони рідної землі. 
          Загартовані боями на Сході України, одні з перших опинилися на передовій, вдень і вночі забезпечують мир і спокій громадян нашої держави,  демонструють відвагу, незламність характеру та неабияку силу духу – це все про військовослужбовців 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців. Ця бригада має славетну історію. Переживши низку реформ, перейменувань та змін, цьогоріч бригада відзначає 80-річчя з дня заснування.
   День інформації «Хоробрі хлопці, відважне військо!», що відбувся в бібліотеці, був присвячений саме цим подіям.
      Бібліотекарі протягом дня провели для юних користувачів низку заходів – зокрема, огляд літератури з книжкової виставка «Мир боронити на рідній землі їх призвала Україна», який провела бібліотекар Олена Крищенко. Вона ознайомила дітей з книгами та публікаціями з періодичних видань про історію українського війська, будівництво Збройних Сил України, російсько-українську війну, що триває й донині.
      Про це також йшлося  під час інформаційної  бесіди для користувачів бібліотеки «Жити − країні служити». Слухачі з неприхованою цікавістю сприймали матеріал про історію та сьогодення Збройних Сил та про історію створення славнозвісної 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців, переглянули відео про функціонування цієї бригади та залюбки підспівували її гімн.
     Пізнавальною та змістовною була вікторина «Від княжої дружини до Збройних Сил України». Читачі охоче взяли участь у ній, були активними, в такий спосіб довівши, що вони багато знають і про це свято, і про історію українського війська, про види озброєння та техніки, знаки розрізнення та емблеми військовослужбовців Збройних Сил України.


Немає коментарів:

Дописати коментар