12 січня 2022 р.

ЯК НЕ ЗАБЛУКАТИ В МЕРЕЖІ

 


Простори Інтернету можна розглядати як величезний ліс, в якому легко загубитися, знайти як щось корисне  та приємне, так і шкідливе та відразливе. В цьому місці ти можеш знайти як хороших товаришів та наставників, так і натрапити на грубіянів та справжніх хижаків. А в тебе ще зовсім мало життєвого досвіду, щоб не заблукати в цьому лісі, відрізнити корисну інформацію від шкідливої, боронитися від хижаків.    Якщо ти натрапиш в мережі на грубе чи вороже відношення до себе, на погрози, на пропозиції чи вимоги зробити щось нехороше чи незрозуміле – не проводь самостійно ніяких дій в відповідь, а поділись цим з батьками. Вони знайдуть правильний вихід з ситуації, що склалася!
Зверни увагу на книги, які допоможуть уникнути небезпек у інтернеті :«Найкращий вибір. Безпека в інтернеті» , «Найкращий вибір. Не зловживаємо відеоіграми» Дженніфер Мур-Маллінос.
Серія акцентує увагу на специфічних ситуаціях, коли діти мусять приймати рішення. Важливо, щоб рішення було правильним. Саме від цього залежить, наскільки безпечною буде подорож, здоровим спосіб життя, успішним навчання; наскільки добрими будуть взаємовідносини з друзями та які винагороди чекають на нас. Крім того, від цього залежить позитивна самооцінка. Книги є в бібліотеці, тож читайте і навчайтесь, щоб не заблукати!

Немає коментарів:

Дописати коментар