20 лютого 2023 р.

Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях!

 

День Героїв Небесної сотні у 2023 році проходить під гаслом "Небесна сотня – перші герої російсько-української війни". З цієї нагоди для дев’тикласників Білоцерківської гімназії слов’янських мов – початкової школи №1( Марина Чмир, Ніна Забуга)  біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні  бібліотека-філія №1 провела годину пам’яті «Безстрашних лицарів Свободи єднав борні святий порив».

 Історик, краєзнавець Анатолій Бондар розповів учням  про події на Євромайдані в 2013-2014 роках, про відвагу студентів, людей, котрі з шоломами йшли на озброєних «беркутівців», та нагадав  про майдани, що передували: «Революцію на граніті» та «Помаранчеву революцію». 

Пан Анатолій зауважив, що гідність – це про повагу до людини, до наці, а свобода - це дар, за який треба боротися.   Наша боротьба за свободу та незалежність триває, ми- нація переможців. Нині роль українців ще цінніша -вони нагадують і пробуджують забуті свободи в самій Європі.   Маємо лише один шлях — підтримка та зміцнення ЗСУ, звільнення від російського агресора всієї окупованої території, включно з Донбасом та Кримом, а далі розбудова вільної, демократичної, сильної та квітучої України. 



Вічна пам'ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються славою та небесними захисниками України!  Учасники заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар