14 червня 2023 р.

Урок безпеки «Сам удома»

Як необтяжливо навчити дитину правил поведінки? Для цього необхідно виділити лише декілька хвилин на відверту розмову з ними ,пам’ятаючи при цьому, що ці хвилини  вимірюватимуться ціною життя. Чи можливо розповісти маленькому непосидькові про небезпеку, не налякавши, а навчивши їй запобігати?

Виявляється-можливо, бо є такі книги!  На уроці безпеки «Сам удома» за книгою Марії Хаткіної «Веселі уроки безпеки для слухняних хлопчиків та дівчаток» користувачі заглянули в незвичайний дитячий садок, де на них чекали захопливі уроки поведінки:«Безпека вдома», «Безпека на дорозі», «Безпека на воді», «Як поводитися з незнайомими людьми». 

Кожна сторінка книги у цікавій ігровій формі навчає правил безпечної поведінки вдома, знайомить з небезпечними місцями  для рухливих ігор в оселі та за  її межами; шкідливими предметами та приладами для здоров ‘я та ситуаціями, що можуть виникнути; як правильно харчуватися; доглядати за собою;уникати небезпек і правильно поводити себе у разі їх виникнення, а головне - зберігати здоров’я. 

Добрі вірші і яскраві ілюстрації викликали у дітей позитивні емоції і перетворили урок на захопливу гру.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар