6 липня 2023 р.

Символи квітів у дівочому українському вінку

 

На народознавчій годині «Символи квітів у дівочому українському  вінку» користувачі бібліотеки-філії №1поринули у казковий світ українського фольклору : слухали розповіді та легенди про звичаї та традиції українського народу, в яких почесне місце займають квіти – вічні супутники нашого життя, а коли сплетені у віночок , то стають оберегом і «знахарем душі». 

Дітлахи ознайомилися з історією українського віночка, звичаями та обрядами, пов’язаними з цим чудовим оберегом.

 Дізналися про символічні значення квітів та кольорів стрічок, що входять до складу традиційного українського вінка з виставки-інсталяції «Обереги, що не губляться в віках» і отримані знання тут же застосували на практиці,звиваючи  віночки з трав, про  які заздалегідь  подбали бібліотекарі. У ході екскурсу відвідувачам був запропонований відеоперегляд «Символіка квітів та стрічок у віночку» та «Найдивовижніші віночки України». 

Завершилася народознавча година спільним веселим танком , який поселив в серцях відвідувачів радість пізнання краси традицій українського народу, дав можливість поринути у світ магічності і таємничої купальської обрядовості.


Немає коментарів:

Дописати коментар