24 листопада 2023 р.

Історична година «Пам’яті незгасна свіча»

 У четверту суботу листопада українці всього світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років. Цей день покликаний закарбувати в народній пам’яті страшну трагедію українського народу і передати спомин наступним поколінням.

 

Для читачів-учнів 6 класу Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи №1 (класовод Ніна Забуга) бібліотекарі провели історичну годину «Пам’яті незгасна свіча». На захід завітав історик, краєзнавець Анатолій Бондар, який розповів про масштаби страшної трагедії в історії нашої держави, що забрала життя мільйонів українців. Деякі діти поділилися жахливими розповідями своїх прадідів та прабабусь про страшний голодомор. Пам’ять померлих вшанували хвилиною мовчання.

На абонементі книгозбірні №1 для дітей оформлено виставку-спомин «Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди», яка містить інформацію про події 1932-1933 років на території України. Читачі мають можливість поринути в історію та дізнатися, що пережили українці в той жахливий час.

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар