28 березня 2024 р.

Літературно-творча година «Малюємо казку»

 

Кажуть, що казки, як старі друзі, тому час від часу їх необхідно навідувати. Погортати сторінки знайомих із раннього дитинства книжок, щоразу поринаючи у світ неймовірних пригод і чарівних подій. Бо, як стверджують психологи, вкрай важливо, з огляду на теперішній час, допомогти дитині справлятися зі своїми емоціями за допомогою книги. Що ми й намагалися зробили на літературно-творчій годині «Малюємо казку» в бібліотеці-філії №1. 

І допомагала нам в цьому волонтерка Червоного Хреста Анастасія Гейло. Книжкова виставка «У гості до казки» допомогла книгомудрикам пригадати казки , які читали в дитинстві, і, не гаючи часу, самовіддано поринути в творчий процес . Хтось малював фарбами, хтось фломастерами, а дехто простими олівцями. В процесі малювання сформувався в юних аматорів зв’язок між емоційними спогадами і візуальними образами на папері. 

Деякі спочатку вагалися, заявляли категорично "не вмію" і "не буду", гортали сторінки книг, шукаючи улюблених героїв, але довірливе спілкування з пані Анастасією допомогло впоратися з завданням . Роботи вийшли такими чутливими! Атмосферу душевності і теплоти, піднесеного настрою літературно-творчої години дітлахи згадуватимуть ще довго.

Немає коментарів:

Дописати коментар