6 березня 2024 р.

Година здоров'я "Подорож до країни Щасливих зубчиків"

 

 

Як правильно доглядати за зубами?

Як здоров'я ротової порожнини впливає на здоров'я дитини?

Про шкоду цукру та солодощів для зубів;

Що треба їсти, щоб тренувати зуби та ясна?

Що робити, якщо болить зуб, а стоматолога поруч немає?

Як часто потрібно міняти зубну щітку?

Яку корисну зубну пасту застосовувати?


На всі ці та ще багато інших важливих запитань отримали відповіді наші читайлики сьогодні під час зустріч зі справжньою зубною феєю - завідуючою відділенням лікувально-профілактичної допомоги Білоцерківської дитячої стоматологічної поліклініки (Дитяча Стоматологічна Поліклініка) Людмилою Столярчук.

Пані Людмила розповіла дітлахам про сучасні методи в роботі стоматологів, щоб маленькі пацієнти почувалися спокійно і не боялися вчасно ходити до лікарів. Не злякала допитливих любомудриків «показова щелепа», на якій пані Людмила демонструвала, як правильно чистити зубки.


Сюрпризом для малечі стали подарунки від лікарки: "Календар чищення зубів Зубного Захисника", класна зубна щітка та пам'ятка "Як правильно чистити зуби".


Бібліотекарі зробили огляд книжкової виставки «Здорові зуби – запорука здоров’я», на якій представлені книги про правила гігієни зубів та порожнини рота, а також казкові історії про зуби. Дітлахи закріпили знання, переглянувши мультфільми "Я чищу зубки" та "Зубна Фея. Правила гігієни".


Тепер ми впевнені – зубки у наших юних читайликів будуть здорові! І ми знаємо, що наша суперсила – це усмішка!

Щиро дякуємо пані Людмилі Столярчук та медичній сестрі Юлії Лютій за знайомство і надзвичайно цікаву, пізнавальну зустріч!

Немає коментарів:

Дописати коментар