18 травня 2017 р.

Українські вишиванки - наче райдуги світанки

Сьогодні бібліотека святкувала День вишиванки.
Читальна зала книгозбірні ,прибрана запашними травами та квітами,( бо сьогодні ще й День рослин) , зустріла гостей та вихованців з БСЗШ №19 етновиставками : «Вишиванка - святиня українського народу» та «Обереги, що не губляться в віках».
Очільник Білоцерківської філії мережі здравниць «Зелена планета Земної» Аліна Пастовенська познайомила дітей з квітковими символами у вишиванці та їх значенням.


З гордістю за своїх майстринь, Людмила Огордник, бібліотекар БСЗШ №19 поділилася досвідом, як вчилися її дівчатка вишивати, як кожна проявляла свою фантазію, творчість, видумку, старання.

«Вишивати нескладно і кожен може навчитися, якщо захоче», сказала восьмикласниця Аня Кулеша , представляючи свій рушник з маками, а Настя Олійник додала, що «мій рушник – це мій настрій!».

А потім діти , одягнені в вишиванки, від щирого серця декламували вірші і співали пісні, наввипередки розповідали про свої власноруч вишиті рушники та серветки, які принесли з собою. Свято було таким щирим і сердечним, теплим, добрим і ніжним, як дитячі душі. 



Немає коментарів:

Дописати коментар