27 червня 2018 р.

Бібліотечні читання

Наша держава має дуже широку історію, культуру та потенціал, тому  для бібліочитань до Дня Конституції України ми відібрали найцікавіші факти з різних галузей, аби спробувати показати її з різнихбоків , що "Україна- неймовірна».
Автор однієї з перших в світі Конституцій – український політичний і громадський діяч, гетьман Запорізького війська Пилип Орлик  5 квітня 1710 р.  оголосив «Конституцію прав і свобод війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі — тільки в 1791 р.
Тут народилися: Станіслав Лем – автор роману «Соляріс»,який успішно екранізований,
Соломія Крушельницька – оперна діва, котру Джакомо Пуччіні називав «найчарівнішою мадам Баттерфляй», завжди виконувала на біс саме українські пісні, всесвітньовідома  Квітка Цісик .
Пабло Пікассо був у захопленні від робіт української художниці Катерини Білокур (1900-1961)рр. Коли в 1954 р. побачив її роботи на виставці, то сказав, що вони геніальні і порівняв Катерину Білокур з відомою всьому світові художницею Серафін Луіс.
Українська мова - одна з найкрасивіших мов світу, та одна з найпоширеніших мов в Східній Європі.
Цією мовою розмовляють жителі Канади, Польщі, Росії, Австралії, США та багатьох інших країн світу.
Найбільшу кількість разів перекладений літературний твір “Заповіт” Т.Г.Шевченка: 147 мовами народів світу.
Олешківська пустеля  одна з найбільших в Європі знаходиться саме в Україні.
На бібліотечних читаннях користувачі дізналися, що наша країна входить до сімки найпотужніших у світі виробників рослинної олії, свинини, цукру та картоплі. Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії. Художники та науковці, політики та композитори, актори та письменники – всі вони дають нам можливість за кордоном чи в себе вдома з гордістю сказати: «Я – українець!»



Немає коментарів:

Дописати коментар