20 березня 2019 р.

ОЧИМА ДОБРА...

Сьогодні в бібліотеці №1 для дітей відбулася літературно-музична година "Обранець долі ", присвячена великому поету і перекладачу, Герою України  Борису Олійнику за участю заслуженого працівника культури України Анатолія Кульчицького.
Цікаві факти творчої співпраці Бориса Олійника з композиторами і громадськими діячами, його внесок у розвиток культури України, допомога молодим літераторам – про все це дізналися учасники заходу – читачі-учні 8-Г класу БСШ №9 (класовод Світлана Дабіжа, бібліотекар Леся Узоріна) із розповіді Анатолія Івановича, яка супроводжувалася піснями "Дума про Україну", "Дивніше з див".
На його вірші написано чимало пісень, які люблять і співають досі. На книжковій виставці "Нема без імені добра..." була представлена лише мала частина видань поета, іншомовні переклади книг, люб`язно надані Анатолієм Кульчицьким .  
Основні збірки поезій: "Б`ють у крицю ковалі", "Двадцятий вал", "Вибір", "Коло", "Відлуння", "Рух", "Гора", "Істина", "У дзеркалі слова", "Міра", "Поворотний круг", "Трубить трубіж", "Таємна вечеря". Особливо зацікавила користувачів книга-мініатюра "Кредо", яка побачила світ у видавництві "Дніпро" 1978 року.
 Зустріч завершилася побажаннями  пану Анатолію творчої наснаги на подальші  роки .


Немає коментарів:

Дописати коментар