18 березня 2019 р.

МІЙ КРАЙ ПРАДАВНІЙ І СУЧАСНИЙ


Чергове засідання юних краєзнавців клубу «Джерельце» (семикласників БСШ №1 класовод Тетяна Передерій) відбулося у краєзнавчому музеї гімназійної освіти Білоцерківського НВО «Перша білоцерківська гімназія».
Краєзнавець Анатолій Бондар, розповідаючи  про історію освіти в Білій Церкві, зазначив, що протягом 73 років  у місті розвивалася гімназійна освіта. Гімназії пережили різні етапи розвитку та перетворень, мали періоди розквіту та занепаду, у них навчалися різноманітні верстви населення.
Діти дізналися, що з білоцерківськими гімназіями пов’язані долі видатних  діячів: це і директор Білоцерківської гімназії перший біограф Тараса  Шевченка Михайло Чалий, відомий композитор Кирило Стеценко, кінорежисер Ежен Деслав (Євген Слабченко), який був нагороджений премією "Оскар",  письменник Юрій Покос-Будяк, академіки-фізики Бенціон Вул, Володимир Линник, Антон Комар.
 Більше про  відомих людей, доля яких пов’язана з білоцерківськими гімназіями, можна дізнатися з книги  авторів Анатолія Бондаря та Бориса Смутка «Історія Першої  білоцерківської гімназії в особах».

        



Немає коментарів:

Дописати коментар