21 квітня 2020 р.

МАРК ТВЕН - МАЙСТЕР СМІХУ НАЙВИЩОГО ГАТУНКУ

У цей день,110 років тому, пішов з життя Марк Твен, улюбленець дітей, але він живий і дотепер! Мільйони дітлахів читають його твори і сміються, вгадуючи у тому чи іншому героєві себе, а дорослі просто по
вертаються у власне дитинство.
 Том Сойєр і Гекльберрі Фінн, зійшовши зі сторінок творів видатного американського письменника, продовжують жити поруч із своїми однолітками. Книгами про цих літературних героїв зачитуються діти. Образи веселих розбишак захоплюють і дорослих, повертаючи їх у країну дитинства.
 Оптимізм Тома Сойєра, його веселість передається читачеві і створює загальний життєрадісний настрій. Сміх Марка Твена - це потік бурхливої та веселої енергії. Письменник повчає читачів, сміючись над вадами людей і недоречностями їхнього життя. Його гумор спрямований на подолання всього, що заважає людині.
Таке диво робить книга Марка Твена «Пригоди Тома Сойера (вийшла у 1875 році), яку автор замислив як пародію на чемних дівчаток і ввічливих хлопчиків.
Історія про двох хлопчаків - вигадника і фантазера Тома Сойера та його вірного друга та зброєносця Гека Фінна - захоплювала не одне покоління читачів. Ця повість належить до тих книжок, які читають у дитинстві і перечитують у дорослому віці, знаходячи дотепи, що загубили через дитячу нерозважливість.

Немає коментарів:

Дописати коментар