22 квітня 2020 р.

ЕКО-АКЦЕНТ


22 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ
Саме сьогодні люди у всіх куточках нашої планети мають нагоду замислитися про збереження оточуючого середовища, багатств природи. А також, про необхідність порозуміння між людьми та об’єднання зусиль заради досягнення миру і добробуту для всіх жителів Землі.
День Землі має неофіційний символ - це зелена грецька літера Тета на білому тлі, а неофіційний прапор – зображення земної кулі на темно-синьому тлі.
Землю можна розглядати як живий організм, що володіє власним диханням: вона регулює свою температуру, споживає енергію і постійно міняє свою «шкіру».
Допоможе в цьому книга-алігат (дві книги в одній) польських художників Олександри та Даніеля Мізелінських.
 Завдяки їй ви відправитеся в цікаву подорож вглиб Землі, де зустрінете шахтарів, пасажирів метро та спелеологів, а також — відшукаєте кістки динозаврів та різні стародавні предмети. Щоразу  опускатиметися глибше і глибше, досягнувши ядра Землі.
Перевернувши книжку, на вас чекатиме ще одна подорож, але цього разу — глибинами морів та океанів. Тут  чекатимуть водолази та науковці, а отже — знайомство з підводним світом. Детальні ілюстрації допоможуть легше сприймати інформацію та краще пізнати світ.
" Карти"- книга ,тих же авторів, запрошує у захоплюючу навколосвітню подорож.
 Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці.
В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію.
Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця на Землі. Щоби ці подорожі надалі радували людство, подбаймо про екологію Землі!











Немає коментарів:

Дописати коментар