3 червня 2020 р.

ПЛАНЕТА НАША В ОДНОМУ ЕКЗЕМПЛЯРІ

 5 червня -Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
Добре, що Землі дуже подобаються люди, бо з ними весело і цікаво, вони досліджують її і космос. Але планету дуже засмучує, що іноді люди забувають, що слід бути більш чуйними, гратися чемно й прибирати після себе.
Планета Земля - наш дім. Ми тут живемо і тут житимуть наші діти. Розказати навіть найменшим читачам про Землю дуже цікаво допоможе новинка від
Стейсі Макеналті, Девіда Літчфілда “Земля. Мої перші 4,54 мільярда років”. 
Книжка, після якої неможливо не полюбити свою планету. Земля - домівка понад семи мільярдів людей. Вона мешкає й працює в галактиці Чумацький Шлях, а в цій книжці розповідає юним  читачам про своє довге та насичене життя. Про ранні роки, коли вона була вередлива та вибухова, про хобі обертатися довкола себе, про найліпшого друга Місяця та велику родину Сонячної системи.  Прочитавши її буде гарна нагода для батьків поговорити з дітьми  про те, як вони, такі ще маленькі, але можуть допомогти цілій планеті: не смітити, сортувати сміття, цінувати рослин і все живе.
 В Україні небагато книжок про екологію, які були б яскравими та цікавими. Проте Галині Ткачук вдалося  зібрати думки дітей на екологічну тему, історії різних людей, що сортують сміття, волонтерів, що прибирають пляжі і вдало втілити в своєму творі.
"Книжка про сміття" доповнилась чудовими ілюстраціями, інтерактивами для читачів.  Якісна еко-книжка, яка, окрім всього, пояснює, що відходи – це не сміття, відходи – це ресурс», цікаво розповідає про різницю між сміттям та відходами, та як перейти в режим життя у стилі «еко».
«Книжка про сміття»  про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, в крайньому випадку, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету.
Відкрий для себе наш неймовірний світ і все, що його сформувало, - від вулканів і землетрусів до вітрів і дощу, а також діяльності людини.
 Прочитай книгу «Дитяча енцикклопедія планета земля» Гібберта Клера Гед Гонора наповнену несподіваними фактами і приголомшливими фотографіями! 
Ця книга досліджує континенти, їх клімат і людей, що живуть там. Вона стане справжнім гідом по планеті Земля і проведе тебе, любий читачу, від часів зародження Сонячної системи до наших днів.

Немає коментарів:

Дописати коментар