23 листопада 2020 р.

ЧАРІВНИК ДИТЯЧИХ ДУШ - МИКОЛА НОСОВ!

 

З дня народження творця трилогії про пригоди коротунів з Квіткового міста сьогодні виповнюється 112 років. Видатний дитячий письменник Микола Носов, відомий своїми чудовими гумористичними оповіданнями, який також створив улюбленого дитячого героя Незнайка з країни коротунчиків народився  23 листопада 1908 року в мальовничому передмісті Києва – Ірпені.Перші оповідання Микола Носов почав писати випадково, коли розповідав своєму маленькому сину різні смішні історії, які придумував на ходу. Так з`явилися “Витівники”, “Живий капелюх”,

 “Огірки”, “Чудові штани”, “Мишкова каша”, “Городники”, “Фантазери” та інші цікаві історії. Письменник  цікавився психологією дітей, вважав, що «до дітей потрібно ставитися з найбільшою і дуже теплою повагою», напевно, тому його книги знаходили і знаходять такий великий відгук у дитячій аудиторії.
Але починалося все з Незнайки! 
Книги Носова актуальні й досі, а запаморочливим пригодам Незнайки заздрять герої сучасної фантастики і голлівудських блокбастерів. Компанія Google, на 110 роковини з дня народження, (23 листопада 2018 року), розмістила тематичний doodle, присвячений письменнику, на стартовій сторінці свого пошуковика. 
Сміх – гарний, добрий сміх – головна рушійна сила його творчості. Проте за веселими ситуаціями, забавними історіями та дуже кумедними діалогами завжди проглядається дуже мудра думка. Вона допомагає маленькому читачеві краще роздивитись та зрозуміти життя, оцінити важливість для людини таких понять як праця, дружба, доброта, надійність, чесність. Про все це Микола Носов говорить, не хмурячи брів, без моралізаторства. Життя героїв Миколи Носова сповнене веселими пригодами та серйозними почуттями.

 Якщо ви хочете почитати щось веселе, читайте Миколу Носова.

Якщо ви хочете почитати прості та чудові історії,читайте Миколу Носова.

Якщо ви хочете впізнати себе в героях оповідань, читайте Миколу Носова.

Якщо ви не хочете читати, то візьміть в руки книжку Миколу Носова і почніть читати...І ви не встигнете отямитись, як будете на останній сторінці! 

Ми радо повідомляємо, що майже всі твори майстра маємо у фонді бібліотеки, тож запроршуємо до читання. 




Немає коментарів:

Дописати коментар