17 лютого 2021 р.

Знак країни головний – це тризубець золотий

19 лютогоДень Державного герба України, ним являється Тризуб, що відображає триєдність життя: батько - мати - дитя, які символізують силу, мудрість, любов. На ньому можна прочитати слово Воля. Він - символ міцності та незалежності держави України.

В бібліотеці відбувся історичний екскурсіли   "Знак країни головний – це тризубець золотий", під час якого бібліотекарі розповкористувачам історію виникнення в Україні саме цього державного символа, адже Золотий тризуб на блакитному тлі, як символ влади, - дуже давній знак.
Огляд книжкової виставки  «Герб України – символ віри і надії» допоміг дітям покращити знання про виникнення Тризуба  ще з часів Київської Русі, зокрема на монетах київського князя Володимира Великого, який жив більше тисячі років тому. Отже, нашому Гербу більше тисячі літ! Дітям сподобалася легенда «Про трьох синів», в якій йдеться про те, як мати обдаровувала синів; першому - золоту корону з трьома промінцями, другому- дорогу синьо-жовту тканину, а третьому- красивий солов’їний голос.Читачі здогадалися, що мова йшла про символи України- Герб, Прапор та Гімн.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар