26 березня 2021 р.

ОЛЕКСАНДРУ ГАВРОШУ - 50 !

 Як приємно у Всеукраїнський тиждень дитячого читання вітати авторів, які пишуть цікавенні книги для дітей. Сьогодні величаємо   Олександра Гавроша, народженого 26 березня 1971 року в Ужгороді.

 Ювіляр узяв собі за мету — повертати забуті речі й говорити про те, про що інші переважно мовчать чи й узагалі не знають, активно впроваджує в українську літературу закарпатські теми й популяризує народних героїв. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка.
 Друкується в закарпатських та всеукраїнських ЗМІ. Фрілансер. Має понад тисячу публікацій у пресі. Член Асоціації українських письменників та Національної спілки письменників України. 
Твори його дуже стислі, без зайвих словесних потоків, а головне - швидко читаються! Одна з найвідоміших  повістей  пана Олександра, яку вивчають в школі - «Неймовірні пригоди Івана Сили».
Пригодницька повість письменника розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об’їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог. 2013 року на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм «Іван Сила». Хай здоровиться і легко пишеться ювіляру Многії Літа! В бібліотеці є книги автора, але поки що ми не працюємо через карантинні обмеження, то пропонуємо

 за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YJuUKZMj6W8  насолодитися аудіокнигою «Неймовірні пригоди Івана Сили».

Немає коментарів:

Дописати коментар