25 квітня 2023 р.

Орфографічна кухня «Хліб від зайчика»

На засіданні клубу «Говорімо українською»  панувала гостинно-тепла атмосфера, бо орфографічна кухня «Хліб від зайчика» пригощала учасників найрізноманітнішими орфографічними стравами: прислів’ями, загадками, анаграмами, філвордами, казковими оповіданнями, руханками про хліб та зайчика. Хто з нас в дитинстві не смакував гостинцями від зайчика?  Чекали тієї зустрічі з батьками, бо тато неодмінно принесе у своїй сумці гостинчик.  Адже кожного дня він чомусь мав змогу зустрітись з зайчиком, який ніс щось у своїй торбинці. Коли той вухань дізнавався в розмові, що тата чекає вдома син чи донька, то без жалю віддавав все, що ніс у своєму мішку.

Гостею  на занятті була Тетяна Строкач, яка  презентувала вихованцям освітнього центру «Диволенд» збірку «Казкові вечорниці» , зокрема власну казку «Як дбаєш, так і маєш». Дітлахи, затамувавши подих, слухали про Зайчиху-маму, яка напекла пирогів з гарбузами як сонечко кругленьких , ароматних і смачненьких не лише для діточок-зайчаток, а й пригощала ними і Ведмедя, Білку та Сороку, дісталося навіть Кроту!

 Разом з пані Тетяною відгадували загадки і з легкістю вправлялися з руханкою « А ми зерно сіяли!» Несподіванкою для малят виявився смачний гостинець від  «Зайчихи-Тетяни», який дістався кожному учасникові.

Той зайчик так припав до дитячої душі, що всю любов і вміння вони втілили у розмальовках. 

Такі ж милі ті  зайчата вийшли!


Немає коментарів:

Дописати коментар