21 листопада 2023 р.

Патріотична година «Ми нащадки вільних»

 

 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Гідність - це про повагу до людини, до нації. Гідність - це цінності, які відстоювали учасники українських революцій, та за які, сьогодні воюють захисники і захисниці у російсько-українській війні, а саме: незалежність та територіальна цілісність, волю, соборність, гідність України та українців. А свобода - це дар, за який треба боротися. Для користувачів - учнів гімназії слов’янських мов початкової школи № 1 бібліотекарі провели патріотичну годину «Ми нащадки вільних», на яку запросили історика, краєзнавця Анатолія Бондаря. Анатолій Володимирович у формі діалогу говорив з юними патріотами про цінність нашого минулого, національних скарбів та унікальної особистості кожного з нас, акцентувавши увагу присутніх на поняттях "нації", "єдності", "самопожертви"у відстоюванні незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя й праці.

Під час щирої, складної, але дуже потрібної розмови шестикласники здійснили екскурс у роки, які залишили глибокий слід у серці кожного українця, пройшлися етапами героїчного протистояння людей на Майдані, згадали основні події трагічних днів, що випали на долю нашої країни .

Олена Крищенко познайомила дітей з літературою, яка є в бібліотеці про ті значущі події - «Казка про Майдан» Христини Лукащук, «Майдан. Таємні файли» Братів Капранових, «Покров» Люко Дашвар, «Обірвана струна» Ніни Фіалко.

Емоційна розповідь Олександра Анатолійовича не залишила байдужим жодного присутнього. Хвилиною мовчання , низько схиливши голови, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх захисників і захисниць, які виборювали свободу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар