9 квітня 2020 р.

ТАМАРІ КОЛОМІЄЦЬ - 85 ЛІТ!


Талант писати для малюків дано особливим людям, які здатні подивитися на довколишнє очима маленької людини. Комусь такі проникливість і осяяння вдаються, сказати б, ситуативно, вихлюпуються кількома віршиками чи казками, а хтось живе з постійним талантом дивувати своїх маленьких читачів.
Так сталося і з Тамарою Коломієць, яка вже давно зажила слави улюбленої письменниці багатьох дітей багатьох поколінь. Всі читачі Тамари Коломієць уявляються мені лише чемними і добрими дітками.
 І стали вони такими, пройшовши з поетесою казковими стежками пізнання. Сьогдні  поетеса ювілярка!
Тамара Опанасівна нині продовжує плідно працювати з журналом «Пізнайко». Питання рідної мови, святинь та ідеалів сьогодні  дуже актуальні,  тому працювати треба з найменшими, вважає Тамара Опанасівна. Тож вона активно пише та співпрацює з різними видавництвами.У її творчому доробку - понад ЗО збірок оригінальних казок, віршів, небилиць, лічилок, смішинок, загадок.
 Найвідоміші її книги: «Починаються дива», «Жмурки», «Пісенька про гнома», «Пісня джерельця», «Дощик-накрапайчик». Нещодавно «Веселка» перевидала її «Веселе місто Алфавіт».
 У Тамари Коломієць, на книжках якої виросло не одне покоління, - уже своя абеткова бібліотечка: вона має 6 абеток для 6 онуків. Тамара Коломієць - щаслива мати і бабуся. Вона має двох дочок (Оксану й Мар’яну) і шестеро онуків. Стежками матері пішла донька - талановита поетеса Мар’яна Рочинь, а брат - Петро Коломієць - відомий сьогодні письменник, журналіст, автор багатьох історико-пригодницьких повістей.
 З роси й води на Многії Літа Вам, ювілярко!

Немає коментарів:

Дописати коментар